Aanbod

Tijdens deze mini-meditatiecursus leer je de basisbeginselen van zitmeditatie op de mindfulness manier. De minicursus bestaat uit vier bijeenkomsten van anderhalf uur, waarin je leert mediteren, maak je kennis met de ‘hindernissen’ die je daarbij tegen kunt komen en krijg je handvatten hoe je daar mee om kunt gaan. Vanaf bijeenkomst 1 krijg je iedere week huiswerk mee, zodat je je eigen meditatiebeoefening thuis meteen kunt opstarten. De cursus is inclusief een werkboek en opnames van de geleide zitmeditaties voor thuis.

Mindfulness en natuur: een match made in heaven. Dus ga je mee mindful wandelen? We beginnen de wandeling in het Stadspark te Groningen met een gezamenlijke meditatie, waarna we in stilte door dit mooie park zullen wandelen. Onderweg zullen we mindfulness oefeningen doen die je helpen meer in het moment aanwezig te zijn en van de omgeving te genieten.

Een kleine dag in een groep je onderdompelen in stilte en mindfulness oefeningen. Om op te laden, tot jezelf te komen. We zullen gedurende deze dag met een select gezelschap verschillende mindfulness meditaties doen, van mindful bewegen, een bodyscan tot zitmeditatie, om zo dieper en dieper in meditatieve stilte te kunnen zakken.

We lunchen deze dag samen door ons meegebrachte lekkers met elkaar te delen, ‘potluck-style’. Thee en snacks worden verzorgd. 

Deze stiltedagen worden een aantal keer per jaar verzorgd, van 10:00-15:00u in de Biotoop. Houd de nieuwsbrief, facebook of de agenda op deze site in de gaten.

Deze groep is toegankelijk voor zowel beginners als meer gevorderde meditators. We gaan samen verschillende mindfulness meditaties beoefenen.